Over uitvaartvideo

Het mooiste ontstaat al doende

Wij vertrouwen op elkaar en het proces

Een uitvaart of naderend afscheid roept veel op. Wij vinden dat alles er mag zijn en alles het waard is om herinnerd te worden. Daarom filmen wij vanuit verschillende perspectieven met meerdere camera’s en zijn wij vaak samen aanwezig. Natuurlijk bespreken we van tevoren uitgebreid hoe de uitvaartvideo, afscheidsvideo of het videoportret er uit moet komen te zien en maken we een eenvoudig script. Uit ervaring weten we dat een dergelijke video ‘al doende ontstaat’ en altijd mooier wordt dan je van tevoren kunt bedenken. Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat alles wat belangrijk is sfeervol en integer wordt vastgelegd.

uitvaartvideo-freddy-abendanon
Freddy Abendanon
Oprichter en creative director

Je moet meteen de essentie raken

Freddy is cameraman. Hij heeft het vakmanschap ontwikkeld bij Infostradasport (voormalig Eyeworks sports) waar hij talloze video items voor onder andere Eredivisie live heeft gemaakt. Daar heeft hij geleerd om te improviseren, het moment te pakken en de beste shots te verzamelen voor een authentieke weergave. “Het is fascinerend en tegelijkertijd enorm spannend om gebeurtenissen vast te leggen waarvoor je maar één kans krijgt, je moet meteen de essentie raken. Maar ik zou niet anders willen.”

“Toen mijn vader overleed zijn er geen foto’s gemaakt. Heel jammer, ik had ze graag gehad en zou dat nu beslist anders doen.”

Het is fijn om iets blijvends te creëren

Uitvaartvideo.net combineert copywriting met storytelling om teksten te schrijven die prettig lezen en raken. “Ik bijt me vast in een verhaal en zorg dat het in woorden gevangen wordt. Er zijn zoveel mooie verhalen die het waard zijn om verteld, gelezen en bewaard te worden.” Uitvaartvideo.net neemt de interviews af en maakt een eenvoudig script zodat niets vergeten wordt.

“we weten allemaal hoe zwaar verlies kan zijn en hoe fijn het is om iets blijvends te creëren als herinnering én verwerking.  Ik wil anderen graag helpen om iets tastbaars te maken voor nu en later. Dat is echt van onschatbare waarde en maakt ‘leven met de dood’ een tikje draaglijker.”

Wat ze over ons zeggen

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. 

“We zijn zo blij met het resultaat! Eigenlijk wilden we geen cameraman om ons heen, dat voelde heel ongemakkelijk en ongepast. Maar zo hebben we het totaal niet ervaren. Het was juist fijn dat Freddy er bij was!”
Sandra & Theo
Uitvaartvideo