Loading...

Over Uitvaartvideo.net

Het mooiste ontstaat al doende

Wij vertrouwen op elkaar en het proces

Een uitvaart of naderend afscheid roept veel op. Wij vinden dat alles er mag zijn en alles het waard is om herinnerd te worden. Daarom filmen wij vanuit verschillende perspectieven met meerdere camera’s en zijn wij vaak samen aanwezig. Natuurlijk bespreken we van tevoren uitgebreid hoe de uitvaartvideo, afscheidsvideo of het videoportret er uit moet komen te zien en maken we een eenvoudig script. Uit ervaring weten we dat een dergelijke video ‘al doende ontstaat’ en altijd mooier wordt dan je van tevoren kunt bedenken. Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat alles wat belangrijk is sfeervol en integer wordt vastgelegd.

Afspraak maken

Je moet meteen de essentie raken

Freddy is cameraman. Hij heeft het vakmanschap ontwikkeld bij Infostradasport (voormalig Eyeworks sports) waar hij talloze video items voor onder andere Eredivisie live heeft gemaakt. Daar heeft hij geleerd om te improviseren, het moment te pakken en de beste shots te verzamelen voor een authentieke weergave. "Het is fascinerend en tegelijkertijd enorm spannend om gebeurtenissen vast te leggen waarvoor je maar één kans krijgt, je moet meteen de essentie raken. Maar ik zou niet anders willen."

"Toen mijn vader overleed zijn er geen foto’s gemaakt. Heel jammer, ik had ze graag gehad en zou dat nu beslist anders doen."

Freddy Abendanon
Oprichter en Creative Director

Het is fijn om iets blijvends te creëren

Lizzy is tekstschrijver en interviewer. Zij combineert copywriting met storytelling om teksten te schrijven die prettig lezen en raken. “Ik bijt me vast in een verhaal en zorg dat het in woorden gevangen wordt. Er zijn zoveel mooie verhalen die het waard zijn om verteld, gelezen en bewaard te worden.” Lizzy neemt de interviews af en begeleidt de sprekers tijdens de opnames, schrijft ondersteunende bijschriften en teksten voor de voice over en maakt samen met Freddy een eenvoudig script zodat niets vergeten wordt.

"Ik weet hoe zwaar verlies kan zijn en hoe fijn het is om iets blijvends te creëren als herinnering én verwerking. Mijn zoon is in 2002 plotseling overleden. Hij was bijna vier. De loodzware jaren zijn achter de rug. Het gaat weer goed met mij. Ik wil anderen graag helpen om iets tastbaars te maken voor nu en later. Dat is echt van onschatbare waarde en maakt 'leven met de dood' een tikje draaglijker."

Lizzy de Wilde
Tekstschrijver en interviewer

Wat onze klanten zeggen

We zijn dankbaar voor deze blijvende herinnering

Anna & Kasia

Wat onze klanten zeggen

Het is confronterend en mooi om je geliefde haar eigen verhaal te horen doen

Daan

Wat onze klanten zeggen

We hebben niet eens gemerkt dat er gefilmd werd

Junian & Maribelle

Wat onze klanten zeggen

We halen veel steun uit de uitvaartvideo van onze vader wat betreft rouwverwerking

Inge & Tinka

Wat onze klanten zeggen

De mensen van Uitvaartvideo.net denken mee en leveren wat ze beloven

Sandra & Theo

Wat onze klanten zeggen

Uitvaartvideo heeft met "videoportret" een uniek en dankbaar concept

Rene